100% elégedettségi garancia
Egyedi, máshol nem kapható ajándékok
Különleges design termékek

Designajandek.hu

Személyes átvételi lehetőség
gyors, nyomon követhető kézbesítés
átvétel pick pack ponton

Jó tanácsok

A rozsdamentes acélok tisztítására és ápolására különösen oda kell figyelnünk, ha valóban egy életen át szeretnénk használni a terméket. Ehhez egy kicsit jobban meg kell ismernünk a rozsdamentes anyagok fajtáit, összetételét, használatát.

  • Több mint 50 féle rozsdamentes acél létezik a világon. Különböző minőségű anyagok erősebb illetve gyengébb ellenállóképességgel bírnak, a jobb ellenállóképességű anyagok nagyobb szilárdságúak is, tehát megmunkálásuk nehezebb, ezekhez speciális berendezésekre van szükség.
  • Az anyagok minősége annál jobb illetve ellenállóbb, minél magasabb az ötvözet aránya. A termékek többsége a W.Nr. 1.4301-es minőségű alapanyagból készül. Mely összetételét tekintve cirka 70%-ban szénacél. Az anyag ellenállóképességét a fennmaradó 30%-ot alkotó ötvözet adja, mely króm, nikkel illetve molibdénből áll össze, ezek az ötvözőelemek alkotják a rozsdamentes acél passzív rétegét, védőpalástját. Minden munkafolyamat utolsó mozzanata a passzíválás ez azt jelenti, hogy egy úgynevezett passziváló folyadékkal lekezelik a megmunkált felületeket, ezzel adják vissza az anyagnak a passzív réteget.
  • Ahol erős környezeti hatásoknak (sós víz, klórozott víz, szennyezett levegő) van kitéve a termék ott bizonyos időközönként ezt a kezelést érdemes megismételni, illetve komolyabb anyagminőséget, ötvözetet kell alapanyagul választani.
  • Amikor a passzív réteg megsérül, akkor kerül veszélybe az anyag korrózió-állóképessége, ilyenkor áll fenn a fertőzés veszélye, mely rövidítheti az anyag élettartamát. Az anyag megmunkálásakor - hegesztés, fúrás, csiszolás - a passzív réteg sérül, Nem megfelelő kezelés következtében megjelenik a rozsda az anyag felületén.
  • Rozsdásodás veszélye fennáll akkor is, ha az anyag olyan fém felületekkel érintkezik, melyek rozsdásodásra hajlamosak, ilyenkor a rozsdás anyag megfertőzi és a passzív réteg veszít ellenállóképességéből.

Fontos, hogy az inox felületeket rendszeresen, megfelelő időközönként, kifejezetten erre alkalmas tisztítószerekkel ápoljuk, tisztítsuk!

 

BLOMUS TERMÉKEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓJA

A Blomus termékek magas minőségű élelmiszerálló anyagokból készülnek. A rozsdamentes termékek könnyen tisztíthatók, rendszeres tisztításuk szükséges. A matt rozsdamentes felületeken nem megfelelő tisztítás esetén foltok, sötét elszíneződések jelenhetnek meg. Javasoljuk a termékek rendszeres tisztítását és ápolását.

Figyelem: Soha ne használjon a rozsdamentes felületeken benzin, terpentin, spiritusz tartalmú tisztítószereket, továbbá savas tisztítószerek; ezüst-tisztítószert vagy bármilyen hasonló erős tisztítószert. Ne használjon erős súrolószereket, keféket, fém tartalmú szivacsokat a tisztításhoz. Ezek a szerek, eszközök maradandó nyomot, károsodást okoznak a felületeken.

 

BLOMUS – ROZSDAMENTES TERMÉKEK TISZTÍTÁSA

Az ujjlenyomatok eltávolítására tökéletesen alkalmas egy mikroszálas törlőkendő. Amennyiben szükséges a termékek semleges kémhatású melegvizes mosószerrel is tisztíthatók, utána javasolt a termékek szárazra törlése, egy puha ruhával. Matt (szálcsiszolt) termékek esetén a törlés iránya egyezzen meg a szálcsiszolás irányával. A Blomus termékek alapvetően mosogatógépben is tisztíthatók, de a program lejárta után a legrövidebb időn belül vegye ki a mosogatógépből a terméket és a fentieknek megfelelően törölje szárazra.

A rozsdamentes termékekhez különösen javasolt a Blomus ápolóspray használata, mely egy vékony filmréteget képez a felületen ezzel segít az ujjlenyomatok távol tartásában és a por is kevésbé áll meg a termékek felületén.

Figyelem: a Blomus ápolósprayt ne használja olyan felületeken, mely közvetlenül érintkezik élelmiszerrel. Amennyiben ez mégis bekövetkezik meleg ph-semleges mosószeres vízzel öblítse le, majd törölje szárazra a fentieknek megfelelően.

 

BLOMUS – EGYÉB ANYAGOK KEZELÉSE, TISZTÍTÁSA

Az üveg, kerámia, műanyag, gumi, szilikon, bambusz és fa termékek semleges kémhatású melegvizes mosószerrel tisztíthatók. Utána törölje szárazra puha ruhával. Erős szennyeződések esetén ismetelje többször a folyamatot.

Figyelem: a bambusz és egyéb fa alkatrészek alapvetően nem tisztíthatók mosogatógépben. Az üveg, fa és bambusz termékeknél különösen figyeljen rá hogy tisztítás során ne okozzon sérüléseket.

 

Designajándék

Egyedi, különleges design ajándékok, praktikus konyhai és elegáns boros kellékek, időtálló fürdőszobai kiegészítők kiváló minőségű rozsdamentes acélból.

Open:

Phone: 06 1 302 3218

Eötvös u. 26/b pinceszint, Budapest, Pest, HU

Designajándék Designajándék 06 1 302 3218 info(@)designajandek(.)hu